DENİZLİ / TAVAS - Kızılcabölük Yaşar Öncan İlkokulu

May

Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin önderliğinde yürütülmekte olan "Sıfır Atık" projesi kapsamında okulumuz "Çevre Dostu 1000 okul" kapsamına dahil edilmiştir. Bu kapsamda okulumuzda çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

İlk etapta okulumuza 8 adet güneş enerjisi paneli takılmıştır.

Ayrıca "Geri Dönüşüm Kütüphanesi" de tamamlanmış olup öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Bahçemizdeki ağaçların sulamasını da yağmur suyu deposu ile yapacağız.

Proje kapsamında devam etmekte olan çalışmalarımız bittikçe sitemizde paylaşılacaktır.

Ekm

2019-2020 eğitim öğretim yılında okulumuza kazandırdığımız Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı okullların tekrar yüz yüze eğitime açılmasıyla faaliyetlerine devam edecektir.

May

Sabriye KARAHAN kurduğu SMART CLASS Uluslararası projesi kapsamında sınıfında akıl oyunları öğretti ve oynattı. Okullararası reverse turnuvası düzenledi ve öğrenciler yarıştı. Yurtdışındaki ortaklarına oyunlar alarak gönderdiler. Akıl oyunları hem sınıfta hem de online ortamda oynandı.

Ock

Yoğun bir okuma yazma eğitiminden sonra I. Dönemin sonuna geldik. Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de yoruldu. Son günlerimizi eğlenceli bir şekilde geçirmek en doğal hakkımız. Bugün de Z-Kütüphaneyi keşfedelim, okuyalım istedik.

Ock

DOÇEV, TOD Denizli şubesi ve okulumuz 3. , 4. sınıf öğrencileri ile birlikte Mahallemizde bulunan Anıt Ağaçları ziyaret ettik. Anıt Ağaçlar hakkında öğrencilerimize TOD Denizli şube temsilcisi hemşehrimiz Fikret ÇUVAÇ tarafından bilgileler verildi. Kendisine bu organizasyonu yaptığı için teşekkür ediyoruz. Ayrıca DOÇEV´in hazırlamış olduğu kuş yuvaları öğrencilerimizle birlikte uygun yerlere asıldı. Öğrencilerimiz için çok güzel anılarla dolu bir gezi ve ziyaret oldu.

Nis

Tavas İlçe Sağlık Müdürlüğünün yürüttüğü eğitim kapsamında okulumuz öğrencilerine Kırım Kongo Kanamlı Ateşine sebep olan kenelerle ilgili bilgiler verildi. İlçe sağlık müdürlüğü ekipleri öğrencilerin bu konuda gerekli bilgilere sahip olmanın önemini ve kenelere nasıl müdahale edilmesi gerektiğini anlattılar. Henüz bir tedavisi olmayan bu hastalığını kenelerle nasıl yayıldığını ve korunma yollarını öğrenen öğrencilerimiz ilgiyle eğitimlerini aldılar.

Nis

Kızılcabölük Hacı İbrahim Aydın Anaokulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde okulumuzun bünyesinde bulunan Z-Kütüphaneye geldiler. Kütüphaneyi çok beğenen öğrencilere öğretmenleri kitap okuyup kütüphanede uyulması gereken kurallardan bahsettiler. Daha sonra öğrenciler ilgilerini çeken çeşitli dergileri incelediler.

Okulumuzu ve Z-Kütüphaneyi görmekten mutlu olan çocuklar hayran ve mutlu bir şekilde okulumuzdan ayrıldılar.

Mrt

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı 2. Dönem Okul-Aile Birliği Toplantısı Başkan Murat Fuat ÜREK, Bşk. Yrd. Osman ULUBAŞOĞLU ve Muhasip Üye Ertuğrul ENİL başkanlığında toplanarak yapılmıştır. Toplantıda çeşitli gündem maddeleri konuşulmuş ve karara bağlanmış, ayrıca önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrencilerin forma giymesine oy çokluğuyla karar verilmiştir.

Toplantıya iştirak eden velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

22 Mart Dünya Su Gününü ilimizde sayılı okullarda bulunan "Su Elçileri Kulübü" üyeleri olarak kutladık. 2/A sınıfı öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisinde daha bilinçli birer su tüketicisi olmaları hedeflendi. Çeşitli bilgiler paylaşılarak suyun hayat için önemi vurgulandı. Kulübümüzün parolası ise:

SU ELİÇLERİYİZ, SUYUN BEKÇİLERİYİZ

Mrt

12 Mart 1921´de TBMM tarafından kabul edilen "İstiklal Marşı" mızın kabulünün 97. yılını çeşitli etkinliklerle kutladık. 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu program büyük bir coşkuyla izlendi.

Başta ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz olmak üzere İstiklal Marşı´nın şairi merhum Mehmet Akif ERSOY´u rahmetle anıyor, kıvançla yad ediyoruz.

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." Mehmet Akif ERSOY

Mrt

28 şubat Sivil Savunma Gününde öğrencilerimizi bilinçlendirmek için okulumuzda deprem ve yangın tatbikatı yaptık. Öğrenciler derste iken verilen alarm sonrası en kısa zamanda okul binasını öğretmenleri eşliğinde terk etmeleri sağlandı. Öğrencilerin öğretmenleri sayesinde soğukkanlı bir şekilde okulu terketmeleri takdir edildi.

Şbt

4/A Sınıf Öğretmenimiz Sabriye KARAHAN´ın İtalyan ortaklı yürüttüğü uluslararası projesi "Use Your Mind" projesi EBA da yayınlandı.

Şbt

4/A Sınıf Öğretmenimiz Sabriye KARAHAN´ın kurucu ortak olduğu "Twinnerlar Yollarda" projesi EBA da yayınlandı.

Şbt

DENİZLİ- Tavas Kızılcabölük Yaşar Öncan İlkokulu Öğretmeni Sabriye Karahan´ın Azeri ortağı Bahar Abdullayeva ile kurduğu ´ Twinnerlar Yollarda´ adlı uluslarası kültür projesi Etwinning alanında ilk hareketlilik projesidir.